ПОПЛАВЕ У АУСТРАЛИЈИ / - ФОТО: ТВИТЕР
09/03/2022 u 13:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аустралија прогласила национално ванредно стање због разорних поплава

Званичници су навели да ће војно особље, које је распоређено у том подручју да помогне у операцијама чишћења, бити више него удвостручено на 4.000

Аустралија је прогласила националну ванредну ситуацију због разорних поплава дуж источне обале и одредила зоне катастрофе у градовима.

- Аустралија постаје све гора земља за живот због ових природних катастрофа - изјавио је премијер Скот Морисон после обиласка најтеже погођене области Сјеверних ријека у Новом Јужном Велсу.

Ступање на снагу Декларације о ванредном стању, која је донијета након разорних пожара у Аустралији 2019. године, помоћи ће у смањењу бирократије и убрзању процеса пружања помоћи усред критика због спорог реаговања на поплаве у којима је погинула најмање 21 особа, преноси Б92.

Званичници су навели да ће војно особље, које је распоређено у том подручју да помогне у операцијама чишћења, бити више него удвостручено на 4.000.

Аустралијска влада је просле недеље исплатила око 385 милиона аустралијских долара жртвама поплава на националном нивоу, а Морисон је рекао да ће помоћ бити повећана у Лизмору, најтеже погођеним градовима и околним областима, како би се обезбиједила храна и склониште, подршка менталном здрављу и правна и пословна подршка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:16