Петоро мртвих у Мjанмару / - принтскрин Твитер
05/12/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Аутомобилом улетио у демонстранте; петоро мртвих у Мjанмару

Свједоци на лицу мјеста рекли су Роjтерсу да jе на десетине људи повријеђено. Фотографиjе и снимци на друштвеним мрежама показуjу како возило удара у демонстранте и тијела коjа леже на путу

Пет демонстраната jе убиjено, а наjмање 15 ухапшено након што су снаге безбједности Мjанмара извршиле рациjу на противнике воjног удара у Jангону.

image

Петоро мртвих у Мjанмару

- принтскрин Твитер

Свједоци на лицу мјеста рекли су Роjтерсу да jе на десетине људи повријеђено. Фотографиjе и снимци на друштвеним мрежама показуjу како возило удара у демонстранте и тијела коjа леже на путу.

У Jангону jе данас поподне одржан jош jедан протест упркос jутарњем насиљу. Антиратни протести се настављаjу упркос убиству више од 1.300 људи од државног удара од 1. фебруара. Раштркани протести су често мање групе коjе изражаваjу противљење рушењу изабране владе коjу предводи нобеловка Аунг Су Ћи и повратку воjне владавине. Влада у сјенци jе рекла да jе тужно видјети мирне демонстранте како газе и убиjаjу. Аутомобил са воjницима налетио jе на гомилу позади, рекла су два свједока, након чега jе кренуо за разбацаним демонстрантима, хапсећи их и тукући их. Неки су, према ријечима свједока, тешко повијређени, са ранама по глави и без свијести. Портпарол владаjуће хунте ниjе коментарисао инцидент.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:02