Džo Bajden / - EPA
11/06/2024 u 19:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bajden nakon presude: Ponosim se svojim sinom

Predsjednik Džo Bajden oglasio se nakon što je njegov sin Hanter Bajden proglašen krivim po sve tri tačke optužnice koje ga terete da nije prijavio da je koristio droge kada je kupio revolver 2018. godine.

- Prihvatam odluku suda, ali se i dalje ponosim svojim sinom - rekao je američki predsjednik Džozef Bajden nakon što je sud proglasio njegovog sina Hantera krivim, prenosi B92

-Kao što sam rekao prošle nedelje, ja sam predsjednik, ali sam i tata. Džil i ja volimo našeg sina i jako smo ponosni na čovjeka kakav je on danas - kazao je Bajden i dodao da će prihvatiti ishod ovog slučaja i poštivać ​​sudski proces.

Porota donijela odluku nakon tri sata vijećanja: Bajdenov mlađi sin proglašen krivim

Sada Hanteru Bajdenu prijeti kazna do 25 godina zatvora i novčana kazna od 750.000 dolara. Mediji navode da počinioci prvi put rijetko dobijaju zatvorske kazne.

Protiv sina aktuelnog američkog predsjednika bile su podignute optužnice zbog pištolja koji je u njegovom posjedu bio 11 dana. Bajden je ilegalno kupio "kolt kobra" u oktobru 2018. godine.

Kupovina nije obavljena po zakonu zato što je Hanter prodavcu dao lažnu izjavu da nije bio korisnik droga, iako je tada koristio narkotike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 17:18