/ - BAJDEN - FOTO: YOUTUBE
15/05/2022 u 21:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден након расистичког масакра: Мржња је мрља на души Америке

Пуцњава у Буфалу само је наставак других расно мотивисаних масовних убистава посљедњих година, међу којима је, на примјер , био напад у синагоги када је погинуло 11 људи

Џо Бајден је осудио "мржњу која је мрља на души Америке" дан након расистичког покоља у којему је убијено десеторо људи, већином црнци, у Буффалу, у савезној држави Њујорку, преноси Аваз.ба.

-Нападач који је дјеловао сам и био опремљен војничким оружјем, с душом пуном мржње, хладнокрвно је убио десет недужних људи-рекао је амерички предсједник у Вашингтону, на комеморацији полицајцима убијеним док су обављали своју дужност.

-Морамо заједно да радимо како бисмо сузбили мржњу која је мрља на души Америке"-додао је.

Њујоршке власти истражују напад који је починио 18-годишњак за којег је гувернерка рекла да је био на радару власти. Осумњичени Паyтон Гендрон предао се полицији у суботу у Буффалу након чина који власти називају "расно мотивисаним насилним екстремизмом".

Једанаест погођених људи били су црнци, а двоје бијелци, рекли су службеници. Супермаркет Топс, у којем је дошло до напада, налази се у већински црначкој четврти.

Осумњиченик није из Буффала, него се до тамо "возио сатима".

Пуцњава у Буфалу само је наставак других расно мотивисаних масовних убистава посљедњих година, међу којима је, на примјер , био напад у синагоги када је погинуло 11 људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:30