Džo Bajden / - SHUTTERSTOCK
10/10/2022 u 20:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bajden: Napadi na Kijev pokazuju brutalnost rata protiv Ukrajine

SAD je pomogla Ukrajini s više od 16,8 milijardi dolara od početka ruske invazije 24. februara i nametnula niz ekonomskih sankcija Moskvi

Predsjednik SAD Džozef Bajden osudio je ruske raketne napade na ukrajinske gradove i obećao da će zajedno sa saveznicima nastaviti da namaće troškove Moskvi.

„Sjedinjene Američke Države oštro osuđuju ruske raketne napade širom Ukrajine, uključujući na Kijev. U tim su napadima ubijeni i povrijeđeni civili i uništeni su ciljevi bez vojne svrhe“, naveo je Bajden u saopštenju.

„Oni još jednom pokazuju potpunu brutalnost nezakonitog rata gospodina Putina protiv ukrajinskog naroda“, rekao je Bajden.

SAD je pomogla Ukrajini s više od 16,8 milijardi dolara od početka ruske invazije 24. februara i nametnula niz ekonomskih sankcija Moskvi.

„Ovi napadi dodatno jačaju našu predanost da budemo uz ukrajinski narod koliko god je potrebno“, rekao je američki predsjednik.

„Zajedno s našim saveznicima i partnerima, nastavićemo da namećemo Rusiji troškove zbog njene agresije, da pozivamo ​​Putina i Rusiju na odgovornost za zvjerstva i ratne zločine i pružamo podršku potrebnu ukrajinskim snagama da brane svoju zemlju i svoju slobodu“, dodaje se.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 12:14