/ BAJDEN - FOTO: YOUTUBE
18/09/2022 u 21:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bajden odao poštu britanskoj kraljici Elizabeti

Bajden se, u pratnji supruge Džil i ambasadorke SAD u Britaniji Džejn D. Hartli, prekrstio i tokom posjete nakratko stavio ruku na srce

Predsjednik SAD Džozef Bajden odao je danas poštu britanskoj kraljici Elizabeti Drugoj, pojavivši se na balkonu u Vestminster holu dok je kolona ljudi prolazila pored kovčega sa posmrtnim ostacima, prenosi RTV.

Bajden se, u pratnji supruge Džil i ambasadorke SAD u Britaniji Džejn D. Hartli, prekrstio i tokom posjete nakratko stavio ruku na srce, prenosi Kosovo onlajn.

Predsjednik SAD će se kasnije pridružiti britanskom kralju Čarlsu Trećem i drugim liderima iz cijelog svijeta na prijemu uoči velike državne sahrane.

Bajden je jedan od mnogobrojnih državnika i članova kraljevskih porodica iz cijele Evrope, Azije, Afrike i Severne i Južne Amerike koji će prisustvovati sutrašnjoj sahrani britanske kraljice.

"Njeno nasleđe će se pojaviti na stranicama britanske istorije i u priči o našem svijetu", istakao je on u poruci posle vijesti o kraljičinoj smrti.

Bajden je bio jedan od 14 američkih predsjednika tokom 70-godišnje vladavine britanske kraljice Elizabete i ona ih je upoznala sve osim Lindona Džonsona, počevši od Harija Trumana 1951. kada je još bila princeza.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:04