/ - BAJDEN - FOTO: YOUTUBE/ - BAJDEN - FOTO: YOUTUBE
03/07/2022 u 17:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajden posthumno odlikovao Stiva Džobsa

Bijela kuća je u saopštenju pohvalila Džobsov kreativni pristup različitim problemima i inovacijama

Stiv Džobs, suosnivač i bivši izvršni direktor kompanije Epl, posthumno je odlikovan predsjedničkom medaljom slobode, saopštila je u petak Bijela kuća.

Predsjednička medalja slobode je najveća američka počast koja se može dodijeliti civilu, a uručuje se „pojedincima koji su dali izuzetan doprinos prosperitetu, miru, vrijednostima ili bezbjednosti Sjedinjenih Država“, navodi se u saopštenju Bijele kuće.

Džobs je osnovao Epl u aprilu 1976. godine, a kompanija je od tada postala jedna od najvećih na svijetu. Pomogao je pokretanje mnogih tehnoloških proizvoda koji su postali kulturološki fenomen, uključujući Mac, iPod i iPhone. Preminuo je 5. oktobra 2011. godine.

Veoma popularan tokom svog života, Džobs je rekao da je „razočaran“ tadašnjim predsjednikom Obamom u biografiji Voltera Ajzaksona. „Ima problema sa vođenjem jer vrijeđa ljude i nervira ih“, rekao je Džobs. “To nije problem koji sam ja ikada imao.”

Bijela kuća je u saopštenju pohvalila Džobsov kreativni pristup različitim problemima i inovacijama.

„Stiv Džobs je bio suosnivač, izvršni direktor i predsjednik kompanije Epl, izvršni direktor Piksara i imao je vodeću ulogu u kompaniji Volt Dizni“, napisala je Bijela kuća.

„Njegova vizija, mašta i kreativnost doveli su do pronalazaka koji su promijenili način na koji svijet komunicira i transformisali kompjuterske, muzičke, filmske i druge industrije.”

Ovogodišnji dobitnici predsjedničke medalje slobode su i Simon Bajls, Gabrijel Gifords, Džon Mekejn, Megan Rapino i Denzel Vašington i drugi. Nagrade će biti uručene 7. jula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:19