Džo Bajden i Hanter Bajden / - FOTO: EPA
08/12/2023 u 08:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bajdenov sin opet pod istragom zbog utaje poreza: Prijeti mu 17 godina zatvora

Ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je istraga u toku

Sin američkog predsjednika Džoa Bajdena, Hanter, suočen je s novim krivičnim prijavama zbog neplaćanja najmanje 1,4 miliona dolara poreza, u vremenu dok je trošio milione na raskošan život.

Prema optužnici podignutoj na okružnom sudu u centralnoj Kaliforniji, optužen je za tri krivična i šest prekršajnih djela povezanih s porezom.

Ministarstvo pravosuđa saopštilo je da je istraga u toku, a ako bude proglašen krivim po optužbama, prijeti mu do 17 godina zatvora.

Optužen je da od 2016. do 2019. nije platio najmanje 1,4 miliona dolara saveznih poreza, dok je s druge strane potrošio milione dolara na ekstravagantan životni stil.

U optužnici od četvrtka navodi se da je Hanter “dobro zaradio” dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala.

Ali, kako su mu se povećavali prihodi tako su mu rasli i rashodi. Samo u 2018. godini, navodi se u optužnici, potrošio je više od 1,8 miliona dolara, ali ništa od toga na plaćanje poreza.

Spominje se da je između ostalog novac trošio na drogu, eskort dame, luksuzne hotele, automobile i odjeću, a više od 70.000 dolara je izdvojio i za rehabilitaciju od zavisnosti.

I ranije je bio suočen s optužbama za utaju poreza, a na sudu je rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao o svojoj upotrebi droge prilikom kupovanja pištolja.

Džo Bajden je odbacio da je ikad iskoristio svoj položaj kako bi pomogao svom sinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:42