Pozar u kovid bolnici / - UNSPLASH
11/06/2024 u 22:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bangkok: Više od 1.000 životinja izgorelo u požaru na pijaci, sve bile u kavezima

Psi, mačke, zmije, pacovi, pitoni i gekoni, njih više od 1.000, stradali su u požaru na pijaci u Bangkoku.

Očevici ističu da su se ubrzo nakon izbijanja požara čuli jezivi krici životinja koje su bile zatvorene u svojim kavezima. Organizacije za zaštitu životinja tvrde da su uslovi na pijaci loši, a trgovci od vlasti zahtevaju odštetu.

Više od 1.000 životinja stradalo je u skoro 120 prodavnica koje su uništene u požaru koji je izbio na pijaci Čatučak u Bangkoku.

Vlasti okruga saopštile su da je požar izbio usled kvara na električnim instalacijama, i da je ugašen 30 minuta kasnije, prenosi N1.rs.

Navodi se i da nema izvještaja o ljudskim žrtvama ili povrijeđenima, prenosi Bi-Bi-Si.

Među izgorelim životinjama bili su i pacovi, pitoni i gekoni. Očevici opisuju da su se sat vremena nakon požara čuli jezivi krici životinja.

Vlasnici su gubitke prijavili nadležnim institucijama, očekujući nadoknadu.

- Ništa nisam mogao da uradim da ih spasem, sve zmije su izgorele. Ni sam ne znam kolika je šteta-  rekao je vlasnik prodavnice koja je izgorela u požaru.

Čatučak je jedna od najvećih pijaca u jugoistočnoj Aziji. Svakog vikenda pijacu posjeti skoro 200.000 turista. Na pijaci se kao kućni ljubimci prodaju psi, ptice, kornjače, pitoni i ostali gmizavci.

Dio pijace gdje su se prodavale životinje dugo je bio kritikovan zbog loših životnih uslova životinja. Fondacija prijatelja divljih životinja na Tajlandu opisala je pijacu Čatučak kao „sramotu za Bangkok“.

- Mnoge od tih jadnih životinja se krijumčare u zemlju, često ilegalno. To je nemoralno, okrutno, opasno po zdravlje i bezbjednost i potpuno nepotrebno -  rekao je direktor fondacije Edvin Vik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 08:35