/ FOTO: CRIMESITE
04/12/2023 u 12:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Barbados: Oduzete 3,5 tone kokaina sa ribarskog broda

Na brodu je pronađeno 119 pakovanja kokaina, ukupno 3.500 kilograma kokaina, utvrđeno je da je posada ribarskog plovila venecuelanske nacionalnosti

Francuska mornarica presrela je 28. novembra 3,5 tone kokaina sa ribarskog broda na Karibima jugoistočno od Barbadosa. Mega serija kokaina je vjerovatno bila namijenjena evropskom tržištu. Uhapšen je nepoznat broj članova posade, piše Crimesite.

Nakon što su članovi posade francuskog pomorskog broda La Combattante i helikopter locirali ribarski brod, brod je bio primoran da se zaustavi i izvršio prepad. Na brodu je pronađeno 119 pakovanja kokaina, ukupno 3.500 kilograma kokaina. Utvrđeno je da je posada ribarskog plovila venecuelanske nacionalnosti.

Članovi posade su uhapšeni zbog sumnje da su švercovali drogu i predati vlastima Venecuele. Pošiljke koksa su zaplijenjene i uništene.

Operaciju su izvele Oružane snage Antila FAA u saradnji sa francuskom carinom, Ministarstvom Evrope i spoljnih poslova Francuske i u koordinaciji sa američkim i kolumbijskim saveznicima, partnerima FAA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 20:27