/ - PHOTO BY MAX KLEINEN ON UNSPLASH
13/01/2022 u 19:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Белгија: Након бјекства из затвора убијен притвореник

Холанђанин је под пријетњом ватреног оружја узео за таоце двоје запослених у установи у Брабанту.. Још увек није јасно како је дошао до оружја

После потјере у среду дана, одбјегли притвореник из холандског центра за малољетнике погинуо је у ватреном обрачуну са белгијском полицијом, пише crimesite

Правосуђе у Белгији и Служба за правосудне институције (ДЈИ) то потврђују. У четвртак, Gazet van Antverpen пише да се ради о Кенет Б. Према ријечима министра за правну  заштиту Франца Вервинда, он је био на последњем третману у притворском центру за младе.

Направљен је план одсуства и од августа му је дозвољено да ради ван центра за малољетнике Ден Хеи-Ацкер на одсуству без надзора и током недеље. Установа је у сриједу добила обавјештење од послодавца да је три сата одсутан Б. Двојица запослених из установе су потом аутомобилом отишли ​​по њега да га одвезу назад у установу, након чега је уследила ситуација са таоцима.

Нешто после четири сата после подне дошло је до ватреног обрачуна у Брехту (Б). Де Газет ван Антверпен: „Пежо са холандским регистарским таблицама прешао је великом брзином преко моста из Ријкеворсела, а јурила га је полиција“, пише лист. „Усред Малебана, возач се зауставио, изашао и почео да пуца на полицију која је долазила“, рекао је очевидац.

И полиција је отворила ватру, пише Газет : „Све је било јако интензивно, посебно зато што смо били близу. Испаљено је најмање тридесет хитаца“, рекао је један мушкарац.

Осумњичени је погинуо у пуцњави. Према информацијама које су објављене ријеч  је о одбјеглом затворенику који се довезао из Бреде.

БН Де Стем јавља да је жртва млади затвореник из установе Ден Хеи-Ацкер у Бреди. Ово новинама потврђује портпарол Службе за правосудне институције (ДЈИ).

Пуцњави је претходио озбиљан инцидент. Раније током дана, Холанђанин је под пријетњом ватреног оружја узео за таоце двоје запослених у установи у Брабанту. То се догодило на послу, одмах изван зидова институције, наводи БН Де Стем. Још увек није јасно како је дошао до оружја.

Холанђанин је побјегао после талачке кризе. Узео је ауто и одвезао се у Белгију. Белгијска полиција га је натерала да се заустави близу границе са Брабантом. Тада би уследила пуцњава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:45