/ Википедија
20/10/2021 u 07:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бијела кућа: Сјеверна Кореjа да се уздржи од провокациjа

Портпаролка Бијеле куће Џен Псаки саопштила jе да САД остаjу отворене за дипломатско ангажовање са Сјеверном Кореjом о њеном програму наоружања, што jе Пjонгjанг до сада одбацивао

Бијела кућа позвала jе данас Сјеверну Кореjу да се уздржи од даљих провокациjа, након што jе Пjонгjанг испалио балистичку ракету лансирану подморницом.

Портпаролка Бијеле куће Џен Псаки саопштила jе да САД остаjу отворене за дипломатско ангажовање са Сјеверном Кореjом о њеном програму наоружања, што jе Пjонгjанг до сада одбацивао, преноси Роjтерс.

Индопацифичка команда америчких оружаних снага огласила се данас оцјеном да jе jутрошње тестирање сјевернокореjских подморничких ракета "дестабилизираjуће", али да не представља непосредну пријетњу за САД и њене савезнике.

Лансирање сјевернокореjске балистичке ракете са подморнице (СЛБМ), коjе су потврдили званичници Jужне Кореjе и Jапана, услиједило jе након што су се делегациjе САД и Jужне Кореjе састале у Вашингтону како би разматрали застоj у нуклеарним преговорима са Пjонгjангом.

Jедна балистичка ракета лансирана jе jутрос око 10:17 по локалном времену из околине Синпа, мјјеста где су укотвљене сјевернокореjске подморнице и стационирана опрема за пробно испаљивање балистичких проjектила, саопштено jе из здруженог генералштаба jужнокореjске воjске.

Сјеверна Кореjа ниjе преко успостављених канала комуникациjе унапред обавијестила Jужну Кореjу да ће данас лансирати балистичку ракету, навело jе jужнокореjско министарство за уjедињење.

Данашње тестирање ракете jе осмо коjе jе Сјеверна Кореjа обавила ове године, а краjем септембра први пут jе лансирала нову хиперсоничну ракету у Jапанско море.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:23