Bijela kuća podnijela izvještaj Kongresu / instagram
02/07/2022 u 07:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bijela kuća objavila podatke o platama zaposlenih u Bajdenskoj administraciji

Maksimalna plata svih 474 zaposlenih u administraciji u iznosu od 191,3 hiljade dolara utvrđena je za višeg političkog savjetnika za transport. Ona se vodi kao dežurni oficir

Godišnji prihodi zaposlenih u administraciji američkog predsjednika Džoa Bajdena kreću se od nula do 191,3 hiljade dolara, proizilazi iz izvještaja Bijele kuće Kongresu, objavljenog u petak.

Maksimalna plata svih 474 zaposlenih u administraciji u iznosu od 191,3 hiljade dolara utvrđena je za višeg političkog savjetnika za transport Luiz Paevonski. Kako se navodi u biltenu, ona se vodi kao dežurni oficir.

Za njom po prihodima idu 24 osobe odjednom sa platom od 180 hiljada dolara. Među njima su bili i aktuelni sekretar za štampu Bijele kuće Karin Žan Pjer, šef Nacionalnog ekonomskog saveta Bijele kuće Brajan Diz, šef kabineta Ronald Klajn i savjetnik američkog predsjednika Džejka Salivana za nacionalnu bezbjednost.

Istovremeno, nulti nivo prihoda, prema rezultatima izvještavanja, zabilježen je kod 16 predstavnika uprave. Među njima su, između ostalih, viši politički savjetnik za reformu zdravstvene zaštite Džon Barket, viši politički savjetnik za javno zdravlje Sejal Hathi i viši politički savjetnik za demokratiju i pravo glasa Džastin Levit.

Među ostalim predstavnicima administracije su, posebno, video-producent sa prihodom većim od 49.000 dolara, stenograf čija je plata veća od 67.000 dolara i pomoćnik sekretara sa platom većom od 164.000 dolara.

Bijela kuća podnosi godišnje izveštaje Kongresu o prihodima svojih zaposlenih od 1995. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:59