Donald Tramp / - EPA
11/06/2023 u 20:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bivši tužilac SAD Vilijam Bar: Ako se dokažu optužbe Tramp će biti osuđen

Optužnica uključuje navode da je Tramp, između ostalog, čuvao dokumente u plesnoj dvorani i kupatilu svoje vile

Ukoliko se dokaže da su tačni navodi da je Tramp namjerno zadržao stotine visoko povjerljivih dokumenata nakon prestanka obavljanja predsjedničke funkcije, onda će sigurno biti osuđen, kazao je bivši tižilac SAD Vilijam Bar.

Bar, koji je bio tužilac dok je Tramp obavljao predsjedničku dužnost, rekao je za „Foks njuz sandej“ da je bio šokiran zbog stepena osjetljivosti tih dokumenata i njihovog broja, kao i da, ukoliko je samo polovina tvrdnji u optužnici tačna, to će biti dovoljno za osudu, prenio je Rojters.

Barovi komentari su izrečeni dok mnogi drugi istaknuti republikanci oklijevaju da kritikuju bivšeg predsjednika i sadašnjeg favorita republikanaca u trci za Bijelu kuću 2024, prenio je Rojters.

Tramp bi trebalo da se pojavi u zgradi federalnog suda u Majamiju u utorak u prvom pojavljivanju poslije objavljivanja optužnice u petak od 37 tačaka koje uključuju namjerno zadržavanje visoko osjetljivih dokumenata nacionalne odbrane po Zakonu o špijunaži, ometanje pravde, davanje lažnih izjava, zavjeru i prikrivanje.

Tramp je u subotu izjavio za "Politiko" da će nastaviti predsjedničku kampanju i pored objavljivanja optužnice protiv njega.

Optužnica koja je otpečaćena u petak tereti Trampa za 37 krivičnih djela u vezi sa gomilanjem povjerljivih dokumenata na imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Optužnica uključuje navode da je Tramp, između ostalog, čuvao dokumente u plesnoj dvorani i kupatilu svoje vile.

Za najteža krivična djela iz optužnice predviđene su potencijalne zatvorske kazne do 20 godina, ali počiniocima se rijetko kada izrekne maksimalna kazna s obzirom na to da odluku na kraju postupka donosi sudija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:34