Entoni Blinken / - RIA NOVOSTI
29/01/2024 u 23:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Blinken: Situacija na Bliskom istoku najopasnija od 1973.

Odgovor SAD militantima koji su usmrtili tri američka vojnika mogao da se odvija u više faza tokom vremena", kazao ej Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je trenutna situacija na Bliskom istoku najopasnija najmanje od 1973. godine, "a vjerovatno i prije toga". On je dodao da Sjedinjene Amričke Države rade sve da spriječe dalju eskalaciju.

On je na konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom rekao da bi odgovor SAD militantima koje podržava Iran, koji su usmrtili trojicu američkih vojnika u Jordanu, "mogao da se odvija u više faza tokom vremena", prenosi Si-En-En.

- Želimo da spriječimo širenje sukoba, tako da imamo namjeru da ogovorimo kada su napadnuti naši ljudi i da istovremeno svakog dana radimo na sprečavanju da se sukob proširi - kazao je Blinken.

On je naveo i da je sa katarskim premijerom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al Tanijem razgovarao o "tekućim naporima" da se oslobode izraelski taoci i da se obezbijedi "produženo primirje" u sukobu Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:58