Гаспром Германија / -скриншат
13/06/2022 u 18:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Блумберг: Њемачка ће уложити милијарде да спаси Гаспром Германију

Спашавање компаније могло би да услиједи већ ове седмице, а новац ће позајмити банка "КФВ", која је у државном власништву

Њемачка се припрема да усвији пакет од пет до десет милијарди еура да спаси енергетску фирму "Гаспром Германија",  коју је након забране Европске уније напустио руски "Гаспром", јавио је данас "Блумберг", позивајући се на упућене изворе.

Како се наводи, спашавање компаније могло би да услиједи већ ове седмице, а новац ће позајмити банка "КФВ", која је у државном власништву. Разговори су у току, па план може бити промијењен.

Портпароли Владе Њемачке и банке "КФВ" одбили су да коментаришу ове информације, а медији у Њемачкој увелико јављају да ће тамошња Влада интервенисати да се избјегне колапс система успостављеног преко "Гаспром Германије"

Неименовани извор је рекао да су њемачка министарства финансија и економије у марту и априлу саставила програме за подршку компанијама које су погођене конфликтом у Украјини.

"Гаспром Германија" послује у више земаља, али је компанија фокусирана на трговину, складиштење гаса и преносне активности у Немачкој, чије је тржиште гаса највеће у Европи.

Компанији је потребна финансијска подршка да би задржала кључну улогу на регионалном тржишту гаса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:54