Boris Džonson / Shutterstock
04/10/2024 u 18:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Boris Džonson: Netanijahu postavio bubice u moje kupatilo

Bivši premijer Velike Britanije Boris Džonson tvrdi da je pronašao uređaj za prisluškivanje u svom ličnom kupatilu u britanskom ministarstvu inostranih poslova, nakon što ga je koristio izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Džonson je naveo da je njegov bezbjednosni tim pronašao uređaje za prisluškivanje u toaletima nakon što je Netanijahu koristio objekte, prenosi Politiko.

Njih dvojica se se upoznala 2017. godine kada je Boris Džonson bio britanski ministar spoljnih poslova.

Tvrdnja je iznijeta u Džonsonovim memoarima „Unleashed” koji su objavljeni 10. oktobra. Odlomci su podijeljeni novinama Dejli telegrafa.

- Tamo je Bibi proveo neko vrijeme, i to može biti slučajnost, a možda i ne, ali rečeno mi je da su kasnije, kada su redovno čistili bubice, pronašli uređaj za prisluškivanje u gromobranu - piše Džonson dok se prisjeća sastanka.

Telegraf je tražio od bivšeg premijera da li može da otkrije više detalja o tome šta se dogodilo, iako im je Džonson rekao: „Mislim da je sve što treba da znate o toj epizodi u knjizi“.

Politiko je 2019. izvijestio da američka vlada vjeruje da je Izrael odgovoran za postavljanje uređaja za nadzor mobilnih telefona u blizini Bijele kuće i drugih osjetljivih lokacija u okolini Vašingtona.

U Turskoj uhapšene 33 osobe osumnjičene za špijunažu

Džonsonovi memoari su uzburkali javnost u Londonu i prije objavljivanja.

Bivši premijer, koga je sopstvena stranka zbacila sa funkcije 2022. godine, otkrio je detalje o zdravlju kraljice Elizabete II u njenoj posljednjoj godini i optužio francuskog predsjednika Emanuela Makrona da je pokušao da „kazni“ Ujedinjeno Kraljevstvo zbog napuštanja EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 18:53