Ilustracija / - UNSPLASH
06/09/2024 u 20:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Brazilski ministar optužen za seksualno uznemiravanje žena, Da Silva razmatra njegovu smjenu

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva razmatra da li da smijeni ministra za ljudska prava Silvija Almeidu nakon izvještaja da je umiješan u seksualno uznemiravanje, saopštio je Lula na društvenim mrežama.

- Ko bude vršio uznemiravanje neće ostati u vladi. Danas ću imati sastanke da donesem odluku, rekao je Lula, dodajući da će federalna policija, javno tužilaštvo, glavni kontrolor i etička komisija predsjedništva sprovesti istragu, uz garantovanje prava na odbranu.

Lokalni mediji izvjestili su u četvrtak uveče da je Mitu Brazil (MeToo Brasil), organizacija koja brani žene žrtve seksualnog nasilja, primila žalbe na seksualno uznemiravanje od strane Almeide.

Tramp uložio žalbu na presudu suda u Njuјorku po tužbi za seksualno uznemiravanje

Organizacija je to potvrdila u naknadnom saopštenju.

Brazilska vlada zatražila je od Silvija Almeide da „pruži pojašnjenja“ generalnom kontroloru Vinicijusu Karvalju i državnom tužiocu Horheu Mesiju, navodi se u saopštenju predsjedničke palate.

- Savezna vlada prepoznaje ozbiljnost optužbi i postupa sa rigoroznošću i brzinom koju zaslužuju situacije u vezi sa mogućim nasiljem nad ženama, navodi se u saopštenju predsjedništva, ne navodeći nikakve detalje o optužbama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 21:53