/ - FOTO: UNSPLASH
24/09/2024 u 19:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Britanski premijer napravio gaf u pozivu na prekid vatre: Taoce nazvao kobasicama

Britanski premijer Kir Starmer napravio je gaf na današnjoj konferenciji kada je pozvao na povratak izraelskih "kobasica", misleći na taoce, koje je Hamas oteo 7. oktobra.

Britanski premijer, obraćajući se javnosti u Liverpulu, pogriješio je i brzo se ispravio, dok je pozivao na smirivanje tenzija na Bliskom istoku. On je zamjenio riječi "taoci" (hostages) i "kobasice" (sausages) koje se slično izgovaraju na engleskom jeziku, piše Politiko.

- Ponovo pozivam na uzdržanost i smirivanje tenzija na granici između Libana i Izraela. Ponovo pozivam na hitan prekid vatre u Gazi, povratak kobasica... talaca... i dvodržavno rešenje, priznatu palestinsku državu uz siguran i bezbjedan Izrael - rekao je Starmer.

(UŽIVO) Novi masovni udari IDF-a na Liban; Hezbolah: Izrael baca letke sa "opasnim kodom", povlači informacije sa telefona

Njegov govor došao je neposredno prije njegovog odlaska na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija u Njujorku, gdje će, kako je naglasio, insistirati na prekidu vatre, prenosi B92.

Otkako je stupila na funkciju, Starmerova vlada je izazvala gnev premijera Izraela Benjamina Netanjahua, jer je obustavila dio britanskog izvoza oružja i odbacila prigovore Ujedinjenog Kraljevstva na Međunarodni krivični sud koji traži nalog za hapšenje izraelskog premijera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 19:45