ОРУЖЈЕ, ИЛУСТРАЦИЈА / - FOTO: UNSPLASH
01/12/2021 u 20:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Број жртава пуцњаве у школи у Мичигену порастао на четири, преминуо ученик

Оружје које је нападач имао имало је још седам рунди муниције када се маљолетни нападач предао, рекао је Бушард

Седамнаестогодишњи дјечак је подлегао повредама и постао четврта жртва напада у средњој школи у америчкој држави Мичиген, јавиле су власти.

Претходно је јављено да су у јучерашњем оружаном нападу у средњој школи Оксфорд у округу Окланд, који је извршио ученик школе (15) убијена три ученика, док је седморо рањено, неки од којих су у критичном стању, преноси Н1.

Међу њима је и девојчица (14), која је стављена на респиратор после операције.

Нападач је у притвору.

Истражитељи још покушавају да утврде мотив за напад.

Шериф округа Окланд Мајкл Бушард рекао је да особа која има највише увида и мотив неће да говори.

Полиција је јурнула у школу јуче око ручка, када су били преплављени са више од 100 позива којим је пријављено да је оружани нападач у школи. Они су ухапсили тинејџера у школском ходнику неколико минута по доласку. Он је дигао руке у ваздух кад су полицајци стигли, рекао је Бушард.

Дјечаков отац је у петак купио поулуаутоматски пиштољ Сиг сауер од девет милитметара који је употријебљен у нападу, рекао је шериф. Он је рекао да не зна зашто је тај човек купио то оружје, чије слике је његов син објављивао преко интернета и са којим је вјежбао гађање.

Наставник, који је задобио површинску рану на рамену, напустио је болницу, али шест ђака, старих од 14 до 17 година, остали су у болници током ноћи са ранама од ватреног оружја, рекао је шериф.

Оружје које је нападач имао имало је још седам рунди муниције када се маљолетни нападач предао, рекао је Бушард.

Властима је скренута пажња на објаве преко друштвених мрежа да је било приjетњи за оружани напад у школи која има око 1.700 ђака, али Бушард је рекао да нису знали за те гласине прије напада.

Нагласио је колико је важно да се тај тип информација шаље властима, а истовремено је упозорио да се не шире гласине преко друштвених мрежа док се не спроведе пуна истрага.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:49