Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
15/01/2024 u 10:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija Sjeverne Koreje u posjeti Rusiji, Zapad zabrinut

Delegacija Sjeverne Koreje koju predvodi Son Hui doputovala je u Moskvu u nedelju, javila je sjevernokorejska zvanična korejska centralna novinska agencija, a u ponedeljak otpočinje zvanične sastanke

Ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje Čoe Son Hui otpočinje trodnevnu zvaničnu posjetu Rusiji, dok međunarodna zabrinutost raste zbog navodnog sporazuma o saradnji u oblasti naoružanja između dve zemlje, prenose agencije.

Delegacija Sjeverne Koreje koju predvodi Son Hui doputovala je u Moskvu u nedelju, javila je sjevernokorejska zvanična korejska centralna novinska agencija, a u ponedeljak otpočinje zvanične sastanke.

Za utorak je predviđen sastanak Son Huija i njegovog ruskog kolege Sergeja Lavrova, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Sjedinjene Američke Države i Južna Koreja kažu da je Sjeverna Koreja obezbedila Rusiji oružje, uključujući artiljeriju i rakete, kako bi pomogla njenoj borbi u Ukrajini.

Bajdenova administracija je saopštila da ima dokaze da su rakete koje je Sjeverna Koreja dostavila Rusiji korišćene u Ukrajini.

U zajedničkom saopštenju prošle nedelje, SAD, Južna Koreja i njihovi partneri rekli su da projektili podržavaju ruski rat, dok Severna Koreja zauzvrat dobija dragocene tehničke i vojne uvide.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:35