Egipat zatvara dio obale / - SHUTTERSTOCK
03/07/2022 u 10:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Egipat zatvorio dio obale poslije napada ajkule kod Hurgade

Vlasti će zatvoriti priobalje na tri dana i zabranjuju sve pomorske aktivnosti uključujući ronjenje, jedrenje na dasci i kajting, kao i prilazak ribarskih brodova

Egipatske vlasti zatvorile su dio obale na Crvenom moru, poslije napada ajkule u kome je stradala jedna Austrijanka koja je plivala blizu Hurgade.

Šezdesestosmogodišnja žena koja je izgubila nogu i ruku u napadu ajkule umrla je neposredno pošto je prebačena u privatnu bolnicu u Hurgadi, rekao je jedan neimenovani egipatski zdravstveni zvaničnik. On je rekao je da je bila jedva živa kada je stigla i da ljekari nisu uspjeli da je reanimiraju.

(VIDEO) U Hurgadi ajkula ženi otkinula ruku i nogu - žrtva preminula

Prema internim dokumentima iz kancelarije guvernera provincije Crvenog mora u koje je agencija AP imala uvid, vlasti će zatvoriti priobalje na tri dana i zabranjuju sve pomorske aktivnosti uključujući ronjenje, jedrenje na dasci i kajting, kao i prilazak ribarskih brodova.

Na snimku, koji je objavljen na internetu, vidi se napad ajkule relativno blizu obale. Vidi se i kako voda oko napadnute žene postaje crvena od krvi, dok ljudi na obližnjem pristaništu bacaju opremu za spasavanje ka njoj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:09