/ - ЕППА
04/12/2023 u 16:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Erdogan: Netanjahu kasapin Gaze, suditi mu kao Miloševiću

Da bi se Netanjahuu sudilo za ratne zločine potrebno je da ga optuži međunarodni tribunal, navodi AP i podsjeća da se Miloševiću sudilo pred Haškim tribunalom

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu trebalo suditi za navodne ratne zločine isto kao i bivšem predsjedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

Erdogan, koji oštro kritikuje akcije Izraela u Gazi, ponovo je Netanjahua nazvao "kasapinom Gaze".

- Netanjahu, kasapin Gaze, nije samo ratni zločinac, ali će mu se definitivno suditi kao kasapinu Gaze, kao što se sudilo Miloševiću“, rekao je Erdogan na sastanku Organizacije islamske saradnje u Istanbulu.

Da bi se Netanjahuu sudilo za ratne zločine potrebno je da ga optuži međunarodni tribunal, navodi AP i podsjeća da se Miloševiću sudilo pred Haškim tribunalom za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, kao i da je umro u pritvoru prije donošenja presude.

Lider Turske danas je takođe ponovo kritikovao sistem UN optuživši pet stalnih zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN da blokiraju nastojanja da se nasilje u Gazi okonča.

- Sa jedne strane postoji 121 zemlja koja kaže "zaustavite rat" i "nema više krvoprolića" i na drugoj strane je tri ili pet zemalja koji daju potpunu slobodu djelovanja za izraelske napade - rekao je Erdogan

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 17:23