/ - ЕППА
22/11/2023 u 12:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Erdogan: Nuklearno oružje Izraela pretnja i za Tursku

Erdogan je na forumu takođe rekao da će Turska uložiti napore za obnovu Gaze i nastojati da Izrael privede pravdi za zločine počinjene u palestinskoj enklavi

Turska će preduzeti inicijative u Savjetu bezbednosti UN i Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) u vezi sa činjenicom da Izrael posjeduje atomsku bombu koja predstavlja prijetnju po bezbjednost zemlje, izjavio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

„Izrael ima atomsku bombu. Uložili smo žalbu nadležnim organima i nastavljamo to da činimo. Preduzećemo inicijative i u Savjetu bezbjednosti UN i Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju po ovom pitanju koje ugrožava bezbjednost cijelog regiona, uključujući i Tursku“, rekao je Erdogan, govoreći na poslovnom forumu u Alžiru, prenosi list „Hurijet“.

Erdogan je ranije optužio Savjet bezbjednosti UN i IAEA da ne čine ništa nakon što je „Izrael priznao“ da ima nuklearno oružje. Takođe je izjavio da je potrebno da se provjeri prisustvo nuklearnog oružja u Izraelu i namjerava da se taj proces pokrene u međunarodnim strukturama.

Erdogan je na forumu takođe rekao da će Turska uložiti napore za obnovu Gaze i nastojati da Izrael privede pravdi za zločine počinjene u palestinskoj enklavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:26