Сандра Маљниченко са супругом / - скриншат
03/06/2022 u 17:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европска унија увела санкције Сандри Мељниченко

Александра Мељниченко са супругом има два пентхауса који вриједе више од 30 милиона долара, а од марта 2022. власница је друштва Фирстлине Труст, којим управља Линетруст ПТЦ ЛТД, друштво које заступа крајњег власника групације ЕуроЦхем Гроуп.

Европска унија(ЕУ) увела је санкције најбогатијој српкињи Сандри Мељниченко као посљедицу новог пакета санцкија Русији и њеним држављанима због рата у Украјини.

Сандра Маљниченко удата за руског милијардера Андреја Мељниченка који јој је, како би сачувао богатсво, преписао сву имовину.

Тачније, он је недавно две своје велике компаније преписао на име своје супруге.

У Службеном листу ЕУ пише да је Александра Мељниченко супруга Андреја Игоревича Мељниченка, руског индустријалца који је власник великог произвођача гнојива ЕуроЦхем Гроуп и друштва за производњу угљена СУЕК.

- Александра Мељниченко користи се богатством свог супруга. Заједно са супругом има у власништву два пентхауса који вриједе више од 30 милиона долара. У марту 2022. Александра Мељниченко замијенила је свог супруга као стварна власница друштва Фирстлине Труст, којим управља Линетруст ПТЦ Лтд, друштво које заступа крајњег власника групације ЕуроЦхем Гроуп. Стога је повезана с водећим пословним човеком укљученим у водеће секторе који осигуравају знатан извор прихода Влади Руске Федерације, која је одговорна за припојење Крима и дестабилизацију Украјине - пише у образложењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:32