/ - EPA
01/02/2023 u 16:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FBI pretražuje Bajdenovu kući: U toku je pretres zbog povjerljivih dokumenata

FBI pretresa kuću američkog predsjednika Džozefa Bajdena u Delaveru u okviru istrage o povjerljivim dokumentima, saopštio je njegov advokat, a prenosi Metro

„Danas, uz punu predsjednikovu podršku i saradnju, DOJ sprovodi planirani pretres njegovog doma u Rehobotu u Delaveru “, izjavio je Bajdenov advokat Bob Bauer.

„Prema standardnim procedurama DOJ-a, u interesu operativne bezbjednosti i integriteta, nastojalo je da ovaj posao obavi bez prethodnog obavještenja javnosti, i mi smo pristali da sarađujemo.“

Bauer je dodao da je potraga u srijedu ujutru "dalji korak u detaljnom i blagovremenom procesu DOJ-a koji ćemo nastaviti da u potpunosti podržavamo i olakšavamo“ i obećao više informacija na kraju pretrage.

CBS je izvijestio da se istraga odnosi na širu istragu o rukovanju tajnim dokumentima.

Podsjetimo, prošle jeseni su u Bajdenovoj privatnoj kancelariji otkrivena povjerljiva dokumenta, a javnost je za to saznala prošlog mjeseca. Dokumenta datiraju još iz vremena dok je Bajden vršio dužnost potpredsjednika tokom dva predsjednička mandata Baraka Obame. Glavni državni advokat Merik Garland zatražio je od državnog advokata u Čicagu da istraži slučaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:43