ilustracija izrael / FOTO: EPA
28/09/2024 u 22:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Francuska traži od Izraela da prekine s udarima na Liban

Francuska je zatražila da se odmah prekinu izraelski udari na Liban i u saopštenju ukazala da je njeno ministarstvo spoljnih poslova protiv svake kopnene operacije u toj zemlji.

(UŽIVO) U izraelskom napadu pogođena industrijska zona 500 metara od aerodroma u Bejrutu

- Pozivaju se drugi činioci, posebno (islamistički libanski pokret) Hezbolah i Iran da se uzdrže od svake akcije koja može da dovede do dodatne destabilizacije i širenja sukoba na regon- navodi se u saopštenju, prenosi N1.

Izraelska vojska je prošlog ponedeljka počela sa kampanjom jakog bombardovanja Hezbolaha u Libanu, posle godinu dana razmene vatre preko granice između juga Libana i sjevera Izraela, zbog čega se stanovništvo na sjeveru Izraela pobjeglo ka jugu da se skloni.

Vojska je danas objavila da je ubijen vođa Hezbolaha Hasan Nasralah u vazdušnom udaru prethodnog dana kod Bejruta, čime je zadat razorni udarac tom proiranskom pokretu i uvedeni Liban i Bliski istoku u nepoznato.

- Bezbjednost i zaštita civila u Libanu kao i u Izraelu treba da bude garantovana- saopšteno je u Parizu, a nije pomenuto ime Hasana Nasralaha.

- Francuske vlasti su u kontaktu sa libanskim vlastima i partnerima Franuske u regionu da spriječe rasplamsavanje sukoba- dodaje se u saopštenju.

Takođe se kaže da su timovi ministarstva mobilisani da osiguraju bezbjednost Francuza u regionu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 22:36