/ UNSPLASH/PRINTSCREEN/SPECNA ARMS - UNSPLASH/PRINTSCREEN/SPECNA ARMS
28/04/2024 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuski zvaničnik na pregovorima o sprečavanju rata između Hezbolaha i Izraela

Francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sežurne rekao je da će danas sa libanskim zvaničnicima razgovarati o predlozima koji imaju za cilj ublažavanje tenzija između Hezbolaha i Izraela i sprečavanje izbijanja rata.

Francuska ima istorijske veze sa Libanom, a ranije ove godine Sežurne je predložio Hezbolahu da se povuče deset kilometara od izraelske granice, dok bi Izrael zaustavio napade u južnom Libanu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

O predlogu se razgovaralo sa partnerima, uključujući Sjedinjene Američke Države, usred izraelskih prijetnji vojnom operacijom u južnom Libanu, prenosi MINA.

(UŽIVO) Hamas razmatra predlog o prekidu vatre: Sutra nova runda pregovora u Kairu

Izrael i Hezbolah su posljednjih mjeseci izvodili napade, a tenzije su porasle kada je Iran ispalio projektile na Izrael kao odgovor na ubistvo pripadnika Kuds snaga iranskog Revolucionarnog gardijskog korpusa u inostranstvu, u glavnom gradu Sirije Damasku.

Više izraelskih udara izvedeno je na južni Liban preko noći u blizini mirovnih snaga Ujedinjenih nacija, prema navodima vojnih zvaničnika, samo nekoliko sati prije nego što je Sežurne posjetio njegovo sjedište u Nakuri.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 21:06