Kiriјakos Micotakis / - SHUTTERSTOCK
05/03/2023 u 11:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Grčki premijer zatražio oproštaj od porodica 57 poginulih u željezničkoj nesreći

On je dodao da “se nećemo kriti iza ljudske greške”, te da će pravosudni organi “brzo istražiti ovu tragediju i odgovorne privesti pravdi”

Grčki premijer Kirijakos Micotakis je danas zatražio oproštaj od porodica 57 poginulih u najgoroj željezničkoj katastrofi u zemlji uoči velikog protesta studenata i željezničkih radnika u Atini.

- Kao premijer, dugujem svima, a posebno rođacima žrtava, oproštaj, napisao je Kirijakos Micotakis u poruci upućenoj naciji.

Nesreća koja se dogodila u noći između 28. februara i 1. marta kada su se sudarili putnički i teretni voz izazvala je veliki gneijv širom Grčke.

- U Grčkoj 2023. dva voza koji idu u različitim pravcima ne mogu da saobraćaju na istoj liniji i da niko to ne primijeti, napisao je Micotakis u poruci objavljenoj na njegovoj Fejsbuk stranici.

On je dodao da “se nećemo kriti iza ljudske greške”, te da će pravosudni organi “brzo istražiti ovu tragediju i odgovorne privesti pravdi”.

Očekuje se da će se rođaci i prijatelji poginulih u razornoj željezničkoj nesreći okupiti u nedjelju na spomen obilježju ispred stanice u Larisi, u centralnoj Grčkoj, u blizini mjesta nesreće.

Šef stanice umiješan u nesreću trebalo bi danas da se pojavi na sudu, gdje bi se mogao suočiti sa optužbama za ubistvo iz nehata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:41