Михаил Сакашвили / - Википедија
07/11/2021 u 09:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грузиjски демонстранти траже да се Сакашвили пребаци у болницу

Сакашвили, коjи jе напустио Грузиjу 2013. након што jе на изборима побиједио опозициони кандидат, осуђен jе у одсуству на шест година затвора због злоупотребе положаjа

Стотине демонстраната грузиjске опозициjе испред затвора у Рустави у Грузиjи дало jе данас рок од 24 сата властима да бивши предсједник државе Михаил Сакашвили буде пребачен у цивилну болницу, због слабости услед штраjка глађу.

Грузиjска опозициjа jе поручила да ће након тог рока, у случаjу да власти земље не хоспитализуjу бившег предсједника, организовати масовне протесте на Тргу слободе у главном граду Тбилисиjу.

Неколико стотина демонстраната окупило се на митингу испред затвора у граду Рустави данас, а на том подручjу дежурале су поjачане полициjске патроле, док jе улаз у обjекат био блокиран челичним бариjерама. Љекари кажу да jе бивши предсједник веома слаб jер скоро 40 дана штраjкуjе глађу.

Сакашвили (53) jе 1. октобра започео штраjк глађу неколико сати након што jе смјештен у затвор у Рустави, 30 километара jужно од главног града Тбилисиjа. Ухапшен jе тог дана након што се вратио у Грузиjу из Украjине, непосредно уочи првог круга локалних избора, у нади да ће допринијети бољем резултату опозициjе.

Сакашвилиjеве присталице тврде да се његово здравствено стање озбиљно погоршало у затвору, али грузиjске власти кажу да су његове виталне функциjе нормалне.

Сакашвили, коjи jе напустио Грузиjу 2013. након што jе на изборима побиједио опозициони кандидат, осуђен jе у одсуству на шест година затвора због злоупотребе положаjа.

Грузиjски демонстранти дали рок од властима да пребаце Сакашвилиjа у болницу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:28