Bombe iz pojasa Gaze prema Izraelu / - FOTO: DW
08/10/2023 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hamas kidnapovao Njemicu, porodica moli za pomoć

Porodici poslat snimak na kome sam jasno vidjela našu ćerku u nesvjesti u kolima sa Palestincima kako se voze po pojasu Gaze

Šani Luk, njemačka turistkinja, prisustvovala je muzičkom festivalu u Izraelu kada su Hamasovi militanti upali u to područje.

Vjeruje se da je kidnapovana, zajedno sa još nekoliko desetina izraelskih civila i vojnika koje Hamas drži kao taoce.

Držeći sliku Šani na svom mobilnom telefonu, njena majka je objavila na društvenim mrežama da je porodica dobila snimak na kome se vidi da je njenu ćerku „sa grupom turista u južnom Izraelu kidnapovao palestinski Hamas“, prenosi N1.

- Poslat nam je snimak na kome sam jasno vidjela našu ćerku u nesvjesti u kolima sa Palestincima kako se voze po pojasu Gaze - rekla je ona.

Žena je zamolila za bilo kakvu pomoć ili informaciju.

Izvještaju govore, piše BBC, da su i drugi turisti nestali na festivalu, uključujući britanskog državljanina Džejka Marloua, iako je izraelska ambasada u Velikoj Britaniji rekla za BBC da ne zna da li je on uzet kao talac.

Njegova majka je rekla za sajt Jewish News da je radio kao obezbjeđenje na festivalu u gradu Ofakim, nedaleko od Gaze.

Čini se da video snimci postavljeni na društvenim mrežama prikazuju Izraelku, identifikovanu kao Noa Argamani, koja je takođe prisustvovala događaju, koju su dva muškarca kidnapovala i držala na motociklu.

Gili Joskovic, koja je takođe prisustvovala, rekla je za BBC da se sakrila iza drveta dok su naoružani napadači išli okolo i pucali u svakoga na koga su naišli.

https://www.instagram.com/p/CyHpzPAJccH/?utm_source=ig_web_copy_link
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:07