Ajatolah Ali Hamnei / - EPA
19/05/2024 u 22:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hamnei pozvao Irance da ne brinu za zemlju posle helikopterske nesreće

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, pozvao je večeras Irance da "ne brinu" za zemlju gdje je nastavljena potraga za nestalim helikopterom u kojem je bio predsjednik Ebrahim Raisi.

- Iranski narod ne treba da brine, neće biti poremećaja" za zemlju - rekao je ajatolah i izrazio nadu da će "Bog (Alah) vratiti predsjednika i njegove pratioce u zagrljaj nacije", prenose mediji,

Hamnei je pozvao Irance na molitvu.

Prema iranskoj državnoj televiziji, nesreća se dogodila danas u provinciji Istočni Azerbejdžan, gdje je Raisi boravio da zajedno sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim otvori branu na granici između dvije zemlje.

Pronađen srušeni helikopter u kome je bio predsjednik Irana?

Raisi (63) bio u helikopteru, koji je bio dio konvoja od tri helikoptera u kojima je bila predsjednička delegacija. Dva helikoptera su bezbjedno slijetela u Tabris, veliki grad na sjeverozapadu, ali ne i onaj u kojem je bio predsjednik Irana.

Iranska agencija Irna je prenijela da je među putnicima u nestalom helikopteru bio i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, zajedno sa guvernerom provincije i glavnim imamom u regionu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 11:15