/ -WIKIPEDIA
03/10/2021 u 06:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хиљаде жена испуниле трг испред Бијеле куће, захтијевале право на абортус

Марш jе дио борбе за обезбјеђивање, заштиту и jачање нашег уставног права на абортус, навела jе у саопштењу Ракел О‘Лери Кармона, извршна директорка Женског марша

Први Женски марш одржан за вријеме администрациjе америчког предсједника Џоа Баjдена стигао jе данас до степеништа Врховног суда, као дио протеста организованих широм земље на коjима се захтијева право на абортус.

Хиљаде жена испуниле су трг испред ијБеле куће прије марша, пренио jе АП.

Многе су махале транспарентима на коjима jе, између осталог, писало "Волим некога ко jе абортирао", "Абортус jе лични избор, а не ствар правне расправе".

Организатори су навели да jе марш у Вашингтону коjи jе данас одржан само jедан од стотине протеста коjи ће бити одржани широм земље на тему абортуса.

"Марш jе дио борбе за обезбјеђивање, заштиту и jачање нашег уставног права на абортус'', навела jе у саопштењу Ракел О'Лери Кармона, извршна директорка Женског марша.

"То jе и борба против судиjа Врховног суда, државних посланика и сенатора коjи нису на нашоj страни или не дјелуjу хитно, како захтијева оваj тренутак", додала jе она.

Марш jе организован дан након што jе Баjденова администрациjа затражила од федералног судиjе да блокира наjстрожи национални закон о абортусу, коjи од почетка септембра брани већину абортуса у Тексасу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:18