Džo Bajden / - EPA
16/06/2024 u 16:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Holivudske zvijezde prikupile 28 miliona dolara za Bajdenovu kampanju

Džordž Kluni, Džulija Roberts i mnoge druge holivudske zvijezde su na donatorskoj večeri za kampanju predsjednika Džozefa Bajdena prikupile 28 miliona dolara, što predstavlja veću sumu sa jednog događaja nego za bilo kog demokratskog kandidata u istoriji.

Donatorska večera je održana u Pikok teatru u Los Anđelesu u subotu uveče.
Voditelj emisije "Late night" Džimi Kimel intervjuisao je Bajdena i bivšeg predsjednika Baraka Obamu, koji su istakli potrebu da se pobijedi bivši predsjednik Donald Tramp, u predstojećoj trci za koju se očekuje da će biti izuzetno tijesna.

Tokom više od pola sata razgovora, Kimel je pitao da li zemlja pati od amnezije u vezi sa potencijalnim republikanskim kandidatom, na šta je Bajden odgovorio:
-Sve što treba da uradimo je da se sjetimo kako je bilo - misleći na period u kojem je Tramp bio u Bijeloj kući.

Tramp je subotu proveo u kampanji u Detroitu i kritikovao Bajdenovu ekonomsku politiku. Predsjednik je prikupljao sredstva "sa elitističkim holivudskim slavnim ličnostima koje nisu bile u kontaktu sa običnim narodom", rekla je portparolka Trampove kampanje Karolin Livit.

Ali Bajden je rekao publici u Kaliforniji da je tokom njegovog mandata "usvojen svaki glavni zakon koji je planiran". A Obama je izrazio divljenje zbog sveobuhvatnog zakona o zdravstvenoj zaštiti, javnim radovima, životnoj sredini, novim tehnologijama, bezbjednosti oružja i drugim velikim inicijativama koje je sprovela sadašnja administracija.

Tramp profitirao od presude: Za 24 sata dobio više od 50 miliona dolara donacija

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:37