Policija, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
24/10/2023 u 08:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Horor u Brazilu: Tinejdžer ušao u školu i počeo da puca, ubio jednu i ranio tri osobe

Napad je počeo u sedam i trideset ujutru, navela je policija, a kako je navedeno, učenik koji je pucao je bio žrtva maltretiranja

Šesnaestogodišnji učenik ubio je u ponedjeljak ujutru učenicu hicem u glavu i ranio još tri osobe kada je počeo da puca u školi Sapopemba u gradu Sao Paulo. Policija je uhapsila napadača.

Napad je počeo u sedam i trideset ujutru, navela je policija, a kako je navedeno, učenik koji je pucao je bio žrtva maltretiranja.

- Pošto više nije mogao da izdrži uznemiravanje u školi, konkretno homofobiju, odlučio je da uzme očev pištolj. Dodao je (dječak) da je majka već podnijela prijavu zbog maltretiranja koje je pretrpio njen sin, a pritisak se dodatno povećao kada je odlučio da obuče žensku odjeću, rekao je dječakov advokat, piše El pais.

Vlada Sao Paula je saopštila da su u pucnjavi pogođena tri studenta.

- Jedan učenik je poginuo, a trojica se nalaze u bolnici, uključujući jednog koji je povrijeđen dok je pokušavao da pobjegne. Sve žrtve su žene, navedeno je u saopštenju.

Prema nedavnoj studiji Brazilskog foruma javne bezbjednosti, ove godine je bilo osam sličnih događaja u Brazilu.

Napadač je koristio vatreno oružje, uprkos činjenici da je nabavka istog u Brazilu mnogo komplikovanija nego u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prošlog aprila, u Brazilu je četvoro djece mlađe od sedam godina ubijeno u obdaništu. Taj događaj je uslijedio nakon nepunih mjesec dana od ubistva učenika u jednoj školi.

Policija je uhapsila više od 200 tinejdžera zbog širenja prijetnji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:55