/ - FOTO. UNSPLASH- JOHANNES PLENIO OLUJA, NEVRIJEME, GRMLJAVINA, MUNJA
04/10/2024 u 13:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

I Slovenija u problemu: Nevrijeme ne staje, bura divlja

U Sloveniji ne staju vremeneske neprilike, zabilježene su obilne padavine na primorju i visok snežni pokrivač u planinskimelovima, očekuje se nastavak padavina.

Slovenija se suočava sa ozbiljnim vremenskim izazovima koji utiču na svakodnevni život građana, saobraćaj i bezbjednost.

Upozorenja agencija za zaštitu životne sredine i meteorologa ukazuju na potrebu za oprezom i pripremom za ekstremne vremenske uslove, prenosi B92.

(VIDEO/FOTO) Sela Komarnica i Grabovica odsječena

Primorska oblast se bori sa snažnom burom koja stvara velike probleme, a meteorolog Blaž Šter je putem društvene mreže Iks izvjestio o situaciji, navodeći da je "na mnogim mestima u Centralnim Alpama pada sneg".

(VIDEO) Katastrofa u BiH: U poplavama stradalo najmanje 15 osoba, 20 nestalo

Planinski djelovi Slovenije su prekriveni jakim snežnim padavinama, sa 35 centimetara snijega na Kredarici i 10 centimetara na Vršiču, što je posebno izazovno za saobraćaj.

Najavljena je temperatura od dva do 13 stepeni Celzijusa, a u noći između petka i subote očekuje se pojačani vjetar u primorskoj oblasti sa brzinom preko 120 kilometara na sat, posebno u Vipavskoj dolini. Padavine će se nastaviti do petka ujutro, a najviše kiše se očekuje u zapadnoj, južnoj i centralnoj Sloveniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 13:08