Ilon Mask / - SCREENSHOT/ BT
12/06/2024 u 20:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ilon Mask odustao od tužbe protiv kompanije OpenAI jer je iznevjerila dogovor

Osnivač i izvršni direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask je bez objašnjenja odustao od tužbe protiv kompanije OpenAI, poznate po alatu vještačke inteligencije ČetGPT (ChatGPT), koju je finansirao.

Mask je u februaru tužio tu kompaniju za vještačku inteligenciju iz San Franciska i njenog izvršnog direktora Sema Altmana zbog, kako je rekao, izdaje osnivačkih ciljeva proizvođača ČetGPT-a da koristi čovječanstvu, a ne da teži profitu.

U tužbi koju je podnio Višem sudu u San Francisku milijarder Mask je rekao da je, kada je finansirao stvaranje OpenAI-a, obezbjedio sporazum sa Altmanom i Gregom Brokmanom, njenim predsjednikom, da to bude neprofitna organizacija koja će razvijati tehnologiju u javnu korist i držati svoj programski kod otvorenim umjesto da ga koristi radi privatne dobiti.

Međutim, ulazeći u dogovore sa Majkrosoftom, OpenAI je prekršio taj dogovor i udaljio se od misije kompanije koju je Mask finansirao, naveo je on u tužbi.

Većina pravnih eksperata kaže da je malo vjerovatno da će Maskove tvrdnje o kršenju ugovora, kršenju fiducijarnih dužnosti i nepoštenih poslovnih praksi imati uspjeha na sudu.

Maskov Grok AI postao moćniji

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 05:12