/ AP - Arhiva
08/12/2023 u 11:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Indija: U ciklonu nastradalo najmanje 14 ljudi, zatvorene škole i fabrike

U široj oblast grada Čenaja nalaze se indijske ispostave nekoliko globalnih kompanija, uključujući Hjundai, Dejmler i tajvanski dobavljači za Epl, Fokskon i Pegatron

U ciklonu Mičaung, koji je pogodio južnu indijsku državu Tamil Nadu, poginulo je najmanje 14 ljudi, dok su fabrike zatvorene, a neke škole pretvorene u privremena skloništa, javlja Rojters.

U široj oblast grada Čenaja nalaze se indijske ispostave nekoliko globalnih kompanija, uključujući Hjundai, Dejmler i tajvanski dobavljači za Epl, Fokskon i Pegatron.

Dok su mnoge od njih, uključujući Fokskon i Pegatron nastavili rad u roku od dva dana, neka postrojenja grupe TVS koja se nalaze u najteže pogođenim oblastima tek treba da se otvore.

Indijski ministar odbrane Radžnat Sing posjetio je Čenaj i najavio da će vlada odvojiti 4,5 milijardi rupija (54 miliona dolara) za obnovu poslije nanesenih šteta u državi.

Federalna vlada dodatno je odobrila projekat koji će koštati 5,6 milijardi rupija (67 miliona dolara) za kontrolu poplava.

Eksperti su, s druge strane, smatraju da poboljšan sistem drenaže vode ne bi bio u stanju da spriječi poplave izazvane jakim kišama.

"Ovakvo rješenje pomoglo bi u slučajevima umjerenih kiša, ali ne i jakih pljuskova", izjavio je Raž Bagat, građevinski inženjer i stručnjak za geoanalitiku.

Ovonedjeljne poplave u Čenaju obnovile su sjećanja na velike štete prouzrokovana poplavama prije osam godina, u kojima je život izgubilo oko 290 ljudi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:39