Илон Маск и Бил Гејтс / - Колаж
24/04/2022 u 12:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Испливала преписка Гејтса и Маска: Избио сукоб око акција Тесле

Оснивач Тесле је рекао како је упитао Гејтса о могућем "шортовању" акција његове компаније, али тврди да није објавио никакву преписку

Илон Маск наставља да буде у фокусу, али овај пут у "дуету" са америчким милијардером Билом Гејтсом.

Наиме, њих двојица су имали не баш пријатну комуникацију путем порука, а на Твттеру су објављени "скриншотови" у којима се помињу филантропски рад и борба против климатских промјена, као и "шортовање" акција Тесле.

Ријеч је о "краткој позицији" или short-selling-у, а то подразумијева продају позајмљених акција, када се очекује да ће вриједност у наредном периоду пасти. Инвеститор их, потом, касније откупљује, а разлика у цијени је заправо профит.

Оснивач Тесле је рекао како је упитао Гејтса о могућем "шортовању" акција његове компаније, али тврди да није објавио никакву преписку.

- Да ли још имате кратку позицију од пола милијарде долара против Тесле - упитао је Маск, на шта је Гејтс одговорио: "Извините, али нисам то још затворио. Волио бих да разговарамо о филантропским могућностима".

- Жао ми је. Не могу озбиљно да разговарам о филантропији и утицају климе, када имате такву позицију према Тесли, компанији која се труди да ријеши климатске проблеме - узвратио је најбогатији човјек свијета.

Бизнис Инсајдер истиче да је Маск потврдио аутентичност преписке, али остаје нејасно како су "скриншотови" испливали на мрежи. CNBC је даље објавио како заступник Била Гејтса "није био слободан да прокоментира актуелно дешавање".

Медиј подсјећа и да је Маск раније спекулирао о могућности да Гејтс "шортује" акције Тесле, додајући да је старији бизнисмен похвалио значај рада Илона Маска и његове ауто-компаније када је ријеч о борби за очување планете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:10