Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
27/07/2023 u 10:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ukrajinski član parlamenta prijavio bolovanje pa otišao na Maldive

Zvaničnicima je zabranjeno da putuju u inostranstvo na odmor, dok je muškarcima u godinama za regrutovanje potrebno posebno dopuštenje za napuštanje zemlje

Vlasti u Ukrajini istražuju da li je član parlamenta Jurij Aristov prekršio zakon kada je otišao na porodični odmor na Maldive, prenosi Politika.rs.

Zvaničnicima je zabranjeno da putuju u inostranstvo na odmor, dok je muškarcima u godinama za regrutovanje potrebno posebno dopuštenje za napuštanje zemlje, prenosi Avaz.ba.

Bezbjednosna služba otvorila je krivični postupak kako bi procijenila je li Aristov vlastima dao lažne podatke. Mogao bi da se suoči s tri godine zatvora ako bude proglašen krivim, javlja BBC.

Početna istraga otkrila je da je Aristov bio na privatnom ostrvu Itafuši na Maldivima sredinom jula sa suprugom i djecom, kada je bio prijavljen na bolovanju, prenio je Index.hr.

U inostranstvu je boravio od 5. do 22. jula, a prvo je otputovao na trodnevni poslovni put u Poljsku. Na Maldivima su ga prvi primijetili ukrajinski mediji. Predsjednik Volodimir Zelenski upozorio je javne službenike da bi svaka izdaja interesa zemlje izazvala bijes.

-Kada stalno vidite i osjećate moralnu snagu koju su za Ukrajinu stekli naši ratnici, naš narod, koji čini sve moguće i nemoguće za pobjedu i očuvanje slobode, bilo kakvu unutrašnju izdaju, bilo kakvu plažu ili bilo kakvo lično bogaćenje umjesto interesa Ukrajine izaziva u najmanju ruku bijes-rekao je Zelenski.

Aristov je podnio ostavku. Nekoliko visokih ukrajinskih zvaničnika podnijelo je ostavke ranije ove godine nakon što je Zelenski započeo pretres osoblja u vladi. Njihovi su odlasci uslijedili kada je Ukrajina pokrenula veliku akciju protiv korupcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:38