/ - FOTO: UNSPLASH, FRANCUSKA
25/07/2024 u 20:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Izrael upozorio Francusku na potencijalne terorističke napade

Izrael je danas upozorio Francusku na potencijalne "terorističke napade" na njegove sportiste i turiste od terorističkih grupa koje podržavaju Iran tokom Olimpijskih igara u Parizu.

- Neki ljudi pokušavaju da naškode ovom radosnom događaju - napisao je izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac svom francuskom kolegi Stefanu Sežurneu.

- Trenutno imamo procjene potencijalnih prijetnji od iranskih terorističkih grupa i drugih terorističkih organizacija koje imaju za cilj da izvrše terorističke napade na članove izraelske delegacije i izraelske turiste tokom Olimpijskih igara - dodao je Kac, prenosi N1.rs.

Francuska je uspostavila opsežan sistem bezbjednosti kako bi garantovala bezbjednost tokom OI od 26. jula do 11. avgusta.

Tel Aviv: Teroristi planiraju napad na Izraelce tokom OI

Svi izraelski sportisti, koji učestvuju na OI, koje zvanično počinju u petak, imaće 24-časovno lično obezbjeđenje elitne francuske policije, kako unutar olimpijskog sela, tako i kada budu napuštali kampus.

Predsjednik međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i francuski predsjednik Emanuel Makron odbacili su u utorak zahtjev Palestine da se Izraelu, zbog rata u Gazi, zabrani učešće na OI.

Palestinski olimpijski komitet pozvao je na zabranu učešća izraelskim sportistima na OI, navodeći da je bombardovanje u opkoljenom pojasu Gaze kršenje olimpijskog primirja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 18:46