/ - PHOTO BY JONATHAN BORBA ON UNSPLASH
03/09/2023 u 08:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Japan: Mladi teško pronalaze partnera, šalju roditelje kako bi to uradili za njih

Na ovom neobičnom događaju brzih spojeva, učesnici ne govore o sebi nego o svojoj odrasloj, još uvijek slobodnoj djeci za koju se nadaju da će ih vjenčati

U japanskom gradu Osaki održava se zanimljivo druženje na kojem roditelji imaju priliku međusobno razgovarati sa ciljem pronalaženja partnera za svoju djecu, prenosi Klix.

Na posljednjoj sesiji "omiai" odnosno provodadžisanju bilo je oko 60 muškaraca i žena koji su se okupili na sesiji kako bi pronašli pravu ljubav.

Oni se miješaju, skačući s jednog kraja konferencijske sale u zgradi Sakai Privredne komore na drugi dok procjenjuju potencijalne prilike i konkurenciju.

Na ovom neobičnom događaju brzih spojeva, učesnici ne govore o sebi nego o svojoj odrasloj, još uvijek slobodnoj djeci za koju se nadaju da će ih vjenčati.

Svaki od roditelja izdvojio je 14.000 jena (96 dolara) kako bi prisustvovao ovom događaju, čiji je domaćin agencija za sklapanje partnera Udruženje roditelja. I svi se nadaju da će upoznati nekoga poput njih; roditelj čija bi kćerka ili sin mogli biti savršeni par za njihovo dijete.

U prošlosti su se ljudi možda stidjeli dolaska na ove događaje, međutim vremena su se promenila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:19