/ - PHOTO BY CHRISTINE SANDU ON UNSPLASH
10/02/2022 u 17:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јапан одобрио Фајзерову антиковид пилулу

Одобрење је дато мање од мјесец дана од када је Фајзер поднио захтијев, средином јануара, што је изузетно брзо за земљу гдје одобравање за употребу страних љекова обично траје много дуже

Јапан је дао одобрење за лијек Паксловид (Паxловид) против ковида-19, америчке компаније Фајзер, рекао је министар здравља у вријеме када се та земља бори да успори ширење инфекција подстакнуто омикрон сојем вируса, јављају агенције пренсое медији.

Одобрење је дато мање од мјесец дана од када је Фајзер поднио захтијев, средином јануара, што је изузетно брзо за земљу гдје одобравање за употребу страних љекова обично траје много дуже.

Министар здравља Шингејуки Гото рекао је да Фајзерова пилула Паксловид даје веће могућности за лијечење пацијентима под високим ризиком, укључујући старије особе и оне с другим здравственим проблемима.

Одобрење је дато у тренутку када велик пораст броја заражених међу старијим људима доводи до преоптерећења болница у Токију и другим градским срединама, а бустер дозе вакцине је примило само око осам одсто становника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 14:45