/ - PHOTO BY MIKA BAUMEISTER ON UNSPLASH
01/12/2021 u 19:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јужна Кореја пријавила првих пет инфекција омикрон сојем коронавируса

Држављани Јужне Кореје који долазе из тих афричких земаља биће у карантину најмање десет дана, без обзира да ли су вакцинисани или не

Јужна Кореја је данас пријавила првих пет инфекција новим омикрон сојем коронавируса, регистрованих код особа повезаних са доласцима из Нигерије.

Заражен је пар који је допутовао из Нигерије 24. новембра, пријатељ који је дошао по њих на аеродром, и двије жене које су путовале у Нигерију и вратиле су у Јужну Кореју 23. новембра.

Власти Јужне Кореје разматрају увођење додатних контрола на граници након што су од недеље забраниле улаз страним путницима из Јужне Африке и још седам јужноафричких земаља, са циљем заштите од омикрона, који се брже преноси од других сојева корона вируса.

Држављани Јужне Кореје који долазе из тих афричких земаља биће у карантину најмање десет дана, без обзира да ли су вакцинисани или не.

Јужна Кореја је данас пријавила 5.123 нове инфекције коронавирусом, од којих је већина регистрована у Сеулу и околним областима, где је попуњено више од 80 одсто капацитета ковид одељења интензивне његе.

Више од 720 пацијената заражених коронавирусом је у тешком или критичном стању, највише од почетка пандемије. Број мртвих од последица заразе у једном дану кретао се последњих недеља између 30 и 50.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:05