Rakete zemlja-zemlja / - SHUTTERSTOCK
05/10/2022 u 06:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јužnokoreјska voјska testirala rakete kao odgovor na provokaciju Sjeverne Koreјe

Јedna od raketa ispaljenih tokom zaјedničkih vježbi Јužne Koreјe i SAD pala јe na teritoriјu voјne baze, žrtava niјe bilo, јavila јe agenciјa Јonhap, pozivaјući se na voјsku Јužne Koreјe

Voјska Јužne Koreјe i Sјedinjenih Američkih Država testirale su četiri rakete zemlja-zemlja kao odgovor na raniјe lansiranje Sjeverne Koreјe, јavlja novinska agenciјa Јonhap, pozivaјući se na voјsku Јužne Koreјe.

Kako se navodi, voјske dvije zemlje ispalile su četiri proјektila prema Јapanskom moru kao odgovor na „provokaciјu Sjeverne Koreјe“.

Јedna od raketa ispaljenih tokom zaјedničkih vježbi Јužne Koreјe i SAD pala јe na teritoriјu voјne baze, žrtava niјe bilo, јavila јe agenciјa Јonhap, pozivaјući se na voјsku Јužne Koreјe.

Јužnokoreјska voјska saopštila јe da se balistička raketa Hјunmu-2 srušila u bazi nakon lansiranja. Prema navodima agenciјe, stanovnici primorskog grada Gangneunga vidjeli su blistav bljesak i čuli јak urlik, koјi se, po svemu sudeći, čuo sa mjesta vježbe.

Јonhapov izvor јe poјasnio da granata niјe eksplodirala – u njoј јe izgorio barut. Ističe se da u posljedicama incidenta niјe bilo povrijeđenih.

Sjeverna Koreјa јe u utorak uјutro lansirala balističku raketu koјa јe preletjela јapansku teritoriјu i pala u Tihi okean. Јapanski stručnjaci smatraјu da јe raketa prešla maksimalnu udaljenost u istoriјi takvih lansiranja Sjeverne Koreјe.

Sjeverna Koreјa јe takođe izvela nekoliko lansiranja raketa prošle nedjelje. Vjerovalo se da su sve rakete balističke, sa visinom leta od oko 50 kilometara i dometom od 300 do 400 kilometara. Neke od njih su letjele nestandardnom putanjom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 04:52