kamala Haris / - X
29/08/2024 u 16:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kamala Haris angažovala egipatsku advokaticu da obezbijedi podršku Arapa

Kampanja demokratske kandidatkinje Kamale Haris angažovala je egipatsko-američku advokaticu Brendu Abdelal da obezbedi podršku arapskih glasača koji su nezadovoljni trenutnom politikom SAD prema izraelskom ratu u Pojasu Gaze.

Haris je prethodno angažovala avganistansko-američku advokaticu Nasrinu Bargazi kako bi dobila veću podršku muslimana u SAD.

Abdelal je do skoro radila kao savjetnica ministra za unutrašnju bezbjednost, a tom resoru se pridružila 2021. godine. 

Ona je odrasla u En Arboru u Mičigenu i ranije je vodila blog o hrani i veb-stranicu fokusiranu na bliskoistočnu kuhinju, a držala je i časove kuvanja u školi.

Kako navodi britanska agencija, glasovi muslimanskih i arapskih birača mogli bi da budu odlučujući u ključnim državama kao što je Mičigen, gde su prethodno bili organizovani protesti protiv rata u Gazi.

Tramp prijeti povlačenjem iz debate sa Haris, njen tim iznio novi zahtjev

Američki predsjednik Džo Bajden osvojio je veliki dio glasova Arapa i muslimana 2020. godine, ali je zbog podrške Izraelu, uprkos ogromnom broju ubijenih Palestinaca u Gazi, izgubio podršku članova tih zajednica.

Očekuje se da će Haris naredne nedjelje posjetiti Mičigen, gde živi veliki broj muslimana i Arapa, a pojedini aktivisti tvrde da je ona odgovorna za izraelsku politiku Bajdenove administracije i krizu u Gazi.

Nakon prošlonedjeljne demokratske konvencije, propalestinski aktivisti rekli su da Haris nije uspjela da pokaže bilo kakav prekid statusa kvo po pitanju Gaze.

Od 7. oktobra, u izraelskim napadima na enklavu ubijeno je preko 40.000 Palestinaca.

Pojas Gaze se trenutno suočava sa širenjem bolesti i gladi, dok je većina od 2,3 stanovnika interno raseljena, podsjećaju palestinski zvaničnici.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 15:23