Kamala Haris / - EPA
07/08/2024 u 09:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kamala Haris i Tim Volc održali prvi predizborni skup

Potpredsjednica SAD Kamala Haris i guverner Minesote Tim Volc debitovali su kao zvanični kandidati demokrata za predsjednika i potpredsjednika SAD na skupu u Filadelfiji.

Kamala Haris se prvi put pojavia otkako je Demokratska stranka okončala izbore čime je postala zvaničan kandidat za predsjednika SAD, prenosi RTS.

Harisova je u utorak objavila da je Tim Volc njen izbor za potpredsjedničkog kandidata.

Predstavljajući Volca rekla je da je tražila partnera "koji može da pomogne u izgradnji ove svjetlije budućnosti, lidera koji će pomoći da se nacija ujedini i pokrene napred, borca za srednju klasu, patriotu koji vjeruje u obećanje slobode, mogućnosti i pravde za sve."

Kamala Haris izabrala Tima Volca kao kandidata za potpredsjednika

Harisova je pohvalila Volcov rad kao guvernera, kao branioca prava na abortus i prava glasa i napomenula da je potpisao "najznačajnije proširenje prava glasa u Minesoti u poslednjih 50 godina". Obećala je da će zajedno slijediti nacionalno zakonodavstvo na oba ta fronta.

Tim Volc je, u svojoj prvoj izjavi kao kandidiat za potpredsjednika, pohvalio Harisovu rekavši da se "oduvijek borila protiv predatora, prevaranata, da je ustala protiv moćnih korporativnih interesa."

Naglasio je da Donald Tramp "malo drugačije vidi svijet". Optužio ga je da je previše zasuzet služeći sebi, da je za svog mandata oslabio ekonomiju za sopstveni račun kao i da je tada porasla stopa kriminala i to "ne računajući zločine koje je počinio".

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 14:09