Kantonski sajam / - AMBASADA NR KINE
28/02/2024 u 17:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kantonski sajam trgovine počinje 15. aprila

Kineski sajam uvoza i izvoza, poznat i kao Kantonski sajam, važan je kanal za kinesku spoljnu trgovinu i prozor za otvaranje Kine

Kantonski sajam, 135. po redu, počinje 15. aprila. Riječ je o kineskom sajmu uvoza i izvoza, koji je važan  kanal za kinesku spoljnu trgovinu i prozor za otvaranje Kine. On igra ključnu ulogu u unapređenju razvoja kineske spoljne trgovine i ekonomske i trgovinske razmjene između Kine i ostatka svijeta, zbog čega je prepoznat i kao Broj 1 među kineskim sajmovima.

Zajednički domaćini Kantonskog sajma su Ministarstvo trgovine NR Kine i Narodna vlada provincije Guangdong, a organizator je Kineski centar za spoljnu trgovinu.

Otvaranje 135. Kantonskog sajma predviđeno je za 15. april, sa ukupnom izložbenom površinom od 1,55 miliona kvadratnih metara. Ovo izdanje sajma će globalnim kupcima pružiti platformu za trgovanje na jednom mjestu, koja sadrži kompletan izbor eksponata, kvalitetne proizvode sa konkurentnom cijenom i pogodne, efikasne i pouzdane usluge. Posebne aktuelnosti 135. Kantonskog sajma su: kontinuirana optimizacija izložbene strukture, okupljanje raznih premium kompanija, veliki broj eksponata, raznovrsne prateće aktivnosti, unaprijeđena udobnost i povoljnost učešća i posjete sajmu.

Međunarodni paviljon je osnovan tokom 101. izdanja Kantonskog sajma, kako bi se promovisao uravnotežen rast uvoza i izvoza i kako bi se pomoglo međunarodnim kompanijama da istraže kinesko i svjetsko tržište. Nakon 34 godine razvoja, preko 17.000 inostranih kompanija iz više od 100 zemalja i regiona učestvovalo je na Međunarodnom paviljonu u okviru visokokvalitetnih nacionalnih i regionalnih paviljona, uključujući mnoge svjetski poznate kompanije. Za 135. sajam, pridržavajući se koncepta "otvorenosti, saradnje, integracije i dijeljenja", Međunarodni paviljon će se pohvaliti prostorom od 30.000 kvadratnih metara, sa po 10.000 kvadratnih metara u svakoj fazi. Kategorije proizvoda u svakoj fazi su u osnovi iste kao u Nacionalnom paviljonu.

Održava se svakog proljeća i jeseni u gradu Guangdžou u Kini. Od svog osnivanja 1957. godine, Kantonski sajam je imao najdužu istoriju, najveći obim, najveću posjećenost kupaca, najraznovrsnije porijeklo kupaca, najkompletniji asortiman proizvoda i najbolji poslovni promet u Kini za svoja 134 dosadašnja izdanja. 134. Kantonski sajam privukao je kupce iz inostranstva iz 229 zemalja i regiona, uključujući 197.869 osoba koje su posjetile sajam na licu mjesta i 453.857 onlajn posjetilaca.U nastavku slijedi raspored izlaganja po fazama i kategorijama proizvoda za 135. Kantonski sajam:

Prva faza sasma počinje traje do 19. aprila. U okviru nje biće prikazani i električni aparati, potrošačka elektronika i informacioni proizvodi; smart proizvodnja;mehanizacija i električna oprema; građevinske mašine; poljoprivredne mašine...

U okviru druge faze koja traje do 27. aprila biće izloženi keramika; kuhinjski pribor i pribor za jelo; pokućstvo; staklo i kristal; umjetnost i dekorativa od keramike; tekstil; građevinski i dekorativni materijali; namještaj...

Igračke;,proizvodi za djecu, bebe i majčinstvo; hrana; ljekovi, zdravstveni proizvodi i medicinska sredstva; proizvodi za ličnu njegu; proizvodi i hrana za kućne ljubimce; specijalni proizvodi za seoska domaćinstva, biće izloženi tokom treće faze sajma koja traje do 5. maja kantonskog sajma. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:59