Kejt Midlton / - EPA
14/06/2024 u 19:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kejt Midlton objavila dirljivu poruku: "Svi koji prolaze kroz hemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani"

Princeza od Velsa napisala je dirljivu ličnu poruku zahvaljujući se javnosti na podršci povodom njene dijagnoze raka i otkrivši da će sutra prisustvovati ceremoniji "Trooping the Colour."

Kejt, koja je još u martu otkrila da prolazi kroz "preventivnu hemoterapiju" zbog neotkrivenog oblika bolesti, kaže da je njeno liječenje u toku i da će trajati još nekoliko mjeseci.

Iako se neće potpuno vratiti javnim dužnostima, sada se osjeća dovoljno dobro da učestvuje u manjem broju javnih događaja u narednim mjesecima. Prvi će biti na zvaničnoj paradi povodom kraljevog rođendana sutra, gdje će se voziti u kočiji sa svojom djecom, princom Džordžom, princezom Šarlot i princom Luisom, prije nego što se pojavi na balkonu Bakingemske palate zajedno sa ostatkom kraljevske porodice, prenosi B92.

Kejt Midlton prekinula višemjesečnu „tišinu“, napisala pismo

Kako bi obilježila ovu vijest, Kensingtonska palata je objavila zapanjujući novi portret princeze snimljen u Vindzoru ove nedelje od strane Mata Porteusa, prikazujući je u dobrom stanju i reflektivnom raspoloženju. U svojoj poruci, princeza kaže da je bila "obasuta" svim ljubaznim porukama podrške i ohrabrenja tokom poslednjih nekoliko mjeseci.

- Zaista je napravilo ogromnu razliku za Vilijama i mene i pomoglo nam je oboma kroz teže trenutke -  napisala je. Dirljivo otkriva da pravi "dobar napredak", ali dodaje: "Kao što svi koji prolaze kroz hemoterapiju znaju, postoje dobri dani i loši dani.

- U tim lošim danima osjećate se slabo, umorno i morate se prepustiti odmoru. Ali u dobrim danima, kada se osjećate snažnije, želite da maksimalno iskoristite taj osećaj dobrobiti."

Dodala je: "Moje lečenje je u toku i trajaće još nekoliko meseci. U danima kada se osećam dovoljno dobro, pravo je zadovoljstvo biti dio školskog života, provoditi lično vrijeme na stvarima koje mi donose energiju i pozitivnost, kao i početi malo raditi od kuće.

- Radujem se što ću prisustvovati Kraljevoj paradi povodom rođendana ovog vikenda sa svojom porodicom i nadam se da ću učestvovati u nekoliko javnih događaja tokom leta, ali jednako tako znam da još nisam izašla iz najgoreg.

- Učim kako da budem strpljiva, posebno s neizvjesnošću. Uzimam svaki dan kako dolazi, slušam svoje tijelo i dozvoljavam sebi da uzmem ovo preko potrebno vrijeme za ozdravljenje. Hvala vam puno na vašem stalnom razumijevanju i svima vama koji ste tako hrabro podelili svoje priče sa mnom - napisala je Kejt.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. septembar 2024 08:17