/ - EPA - EFE
27/03/2024 u 07:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kijev od Zapada traži PVO sisteme “patriot”; Moskva: Izveden udar na objekte Službe bezbjednosti Ukrajine

Generalštab ukrajinske vojske saopštava da ruske trupe pokušavaju da se probiju u pravcu Novopavlovska. Kijev saopštava da su ruske trupe granatirale Kupjansk i Aleksandrovku u oblasti Harkova.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije navodi da PVO sistemi obaraju ukrajinske dronove iznad Belgoroda. Ruska vojska izvela je grupni udar sa kopna i mora oružjem dugog dometa na centre odlučivanja i objekte Službe bezbjednosti Ukrajine.

Tokom jučerašnjeg dana u Ukrajini je zabilježeno 50 vojnih sukoba, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Ruska vojska je 21 put pokušala da probije ukrajinsku odbranu, u namjeri da napreduje u pravcu ka Limanu, piše UNIAN.

Direktor ruske Federalne službe bezbjednosti Aleksandar Bortnikov izjavio je da iza terorističkog napada u Moskvi “stoje Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Ukrajina”.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je zapadne zemlje da Ukrajini obezbede, kako kaže, preko potrebne sisteme protivvazdušne odbrane “patriot”.

Zelenski je imenovao Olega Ivaščenka za šefa Spoljne obavještajne službe Ukrajine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:41